۱۴ فروردین ۱۳۹۵

نگاهي به بحران اتمي 94: پروژه اتمی چگونه شروع شد؟


نگاهي به بحران اتمي 94: پروژه اتمی چگونه شروع شد؟
لینک به منبع
 مردم‌سالاری 5آبان 94: رفسنجانی در گفتگو با سایت ایران هسته‌ای: ”اوایل که انرژی هسته‌یی را شروع کردیم، در جنگ بودیم و دنبال این بودیم که چنین امکانی برای روزی که دشمن ما بخواهد از سلاح هسته‌یی استفاده کند، داشته باشیم. در همان دوران تعلیق، ما موفق شدیم کار اصفهان را تمام کنیم که این توفیقی بود، چون کار را به جایی رساندیم. وقتی آقای احمدی‌نژاد آمد، با رهبری تصمیم گرفتند که تعلیق را بشکنیم “.

 آرمان 5آبان 94 مصاحبه با هاشمی رفسنجانی:آینده هسته‌یی ایران مثل ژاپن است. کارهای همه‌جانبه‌ این‌گونه انجام می‌شد. البته همان موقع به ما مشکوک شده بودند و خیلی به ما مراجعه می‌شد که بعضی‌ها می‌گفتند که 90 درصد یا 100 درصد اورانیوم غنی شده می‌دهیم. بعضی‌ها می‌گفتند ما بمب و بعضی‌ها می‌گفتند ما تکنولوژی می‌دهیم. این کار دلال‌ها بوده که نوعا هم جاسوس بودند و می‌خواستند ببینند که ما دنبال چیزی هستیم یا نه. ممکن است در این‌جا مأموران ما مقداری پیش می‌رفتند، اما هیچ‌وقت عملی نشد... . در سفر دومی که به چین رفتم، رئیس‌جمهور چین با یک تیم خبری و تلویزیونی به قرارگاه ما آمد و قرارداد نیروگاه هسته‌یی را با من بست که دو نیروگاه بسازند. برنامه را خودشان ضبط و خبرش را با هیاهو پخش کردند. 60 میلیون دلار به آنها دادیم. چون معاملات بزرگ‌تری با آمریکایی‌ها کردند، این را متوقف کردند. ...، اما آنها اصفهان را هم رها کردند و رفتند. دنبال پلاسما (حالت چهارم ماده) رفتیم و آن را به دانشگاه آزاد دادیم. الآن تقریباً به جاهای خوبی رسیده است. گویا چهارهزار سانتریفوژ دست دوم از پاکستان گرفته بودیم که آنها را آوردند... اینها در زمان من انجام شد، یعنی هم لیزر، هم آب سنگین، هم غنی‌سازی که تقریباً به نتیجه رسیده بود و هم تبدیل کیک زرد به اورانیوم (uf6) در آن دوره انجام شده بود. این یک تاریخچه‌ مختصری است.

 اوایل که شروع کردیم، در جنگ بودیم و دنبال این بودیم که چنین امکانی برای روزی که دشمن ما بخواهد از سلاح هسته‌یی استفاده کند، داشته باشیم. چنین تفکری بود. ... هزینه هم می‌کردیم... خیلی جاها کار کردیم. ... دانشجو فرستادیم و دانشمند دعوت کردیم... اساس دکترین ما استفاده صلح‌آمیز هسته‌یی بود. گرچه هیچ‌وقت از ذهن ما بیرون نمی‌رفت که اگر روزی بنا باشد خطری ما را تهدید کند و ضرورتی باشد، امکان این‌که به طرف دیگر هم برویم، داشته باشیم... . من آن‌قدر علاقه‌مند بودم که وقتی روزهای آخر دولت من رسید با خط خودم که تایپ هم نکردم، 25 میلیون دلار را برای آب سنگین نوشتم که آن موقع در اراک نبود و بنا بود در الموت قزوین باشد.

 منافقین قبلاً گزارش دروغی از نطنز که ما هنوز مشغول حفاری در سایت بودیم و بنا بود زیرزمین بسازیم، دادند و هیاهوی جهانی شروع شد. ...

 ... آن موقع تهدیدها و خطر شروع شده بود و به جایی رسیده بود که ما داوطلبانه کارها را تعلیق کنیم... در همان دوران تعلیق، ما موفق شدیم کار اصفهان را تمام کنیم که این توفیقی بود، چون کار را به جایی رساندیم.

 ... فکر نمی‌کنم هیچ‌کس در قلبش نخواهد که مسائل هسته‌یی ما حل شود، چون بن‌بست این مسائل، جنگ است. غربی‌ها هم نشان دادند که اگر نتوانند موضوعی را حل کنند، گزینه‌ نهایی‌شان جنگ است. ایران هم همیشه گفته که با وجود آمادگی کامل برای دفاع، هیچ‌وقت مایل نبوده که وارد جنگ شود. آن هم جنگی که در آن احتمال اقدامات منجر به کشتار جمعی زیاد باشد. چند جنگ اخیر با چند کشور نشان داده که غربی‌ها و آمریکایی‌ها سربازان خود را داخل کشور در حال جنگ نمی‌آورند، از راه دور می‌جنگند و کارشان نابود کردن زیرساخت‌هاست. ما هیچ مایل نیستیم که وارد چنین جنگی شویم.

 مثلاً اینها می‌گویند که در پروتکل الحاقی آمده که سایتهای نظامی ما را ببینند... در زمان احمدی‌نژاد دو بار اجازه صادر شده و آمدند و دیدند. همه‌ اینها بهانه است و هیاهو

 مهم‌ترین دستاورد توافق از منظر حضرت‌عالی چیست؟

 اولا آغاز تعامل ایران با کشورهای مهم و پیشرفته دنیاست. ... ثانیا موقعیت بین‌المللی ما در دنیا بهتر می‌شود. موقعیت ما در دنیا بد شده بود... قبول کردند غنی‌سازی کنیم. نیروگاه داشته باشیم و به‌صورت صلح‌آمیز... حدود 30، 40 کشور هستند که مثل ما اجازه غنی‌سازی صلح‌آمیز دارند و در عین‌حال حق ندارند کار نظامی بکنند

 الان ما برای زباله‌های بیمارستانی هنوز جایی را نداریم که مطمئن تصفیه کند. یعنی میکروب‌ها به‌گونه‌یی هستند که با حرارتهای معمولی نمی‌میرند. اما با پلاسما می‌توانیم اینها را پاک‌کنیم “.

 سایت فاکس‌نیوز / 22 جولای 2015: ”اعتقاد بر این است که عبدالقادر خان پدر اتمی پاکستان تأمین کننده اصلی و اولیه تکنولوژی اتمی به ایران بوده است. عبدالقادر خان روز سه‌شنبه به فاکس‌نیوز گفت توافق اتمی رژیم ایران با آمریکا و شرکایش احتمالاً ایران را از یک فاجعه در شکل یک کودتای داخلی یا یک حمله نظامی بیرونی نجات داده است. او در یک ایمیل به فاکس‌نیوز گفت رهبران ایران بشکل هشیارانه و واقعگرایانه یی کشور را از یک وضعیت خیلی بد یا فاجعه نجات دادند.

یمون هندروسون Simon Henderson از اعضای ارشد انستیتو واشینگتن برای سیاست خاور نزدیکWashington Institute for Near East Policy گفت: در ملاقاتی که او با عبدالقادر داشت، وی به او گفته است که در یک مورد یک مقام بلندپایه ایران در سالهای 1980 به پاکستان پرواز کرد و امید داشت که بتواند سه بمب اتمی از ارتش پاکستان تهیه کند ولی در آن زمان یک افسر بلندپایه پاکستانی نماینده رژیم ایران را قانع کرد که ”سوء تعبیر و سو تفاهمی ”پیش آمده است.

 هندرسون گفت: این مقام ایران، علی شمخانی بوده است که در حال حاضر مشاور نزدیک علی خامنه‌ای ولی‌فقیه رژیم ایران می‌باشد “.

 استیو کول Steve Coll روزنامه‌نگار مجله نیویورکر New Yorker در شماره 27 ژوئیه 2015 این مجله نوشت: ”عبدالقادر خان دارای یک دفتر مخفی در دبی بالای یک فروشگاه اسباب بازی کودکان بود و در سال 1987در این دفتر ایران با پرداخت در حدود 10 میلیون دلار یک سند یک برگی شامل دیاگرامهای یک دستگاه سانتریفوژ به‌علاوه پیشنهاد ارائه شده یک دستگاه سانتریفوژ قطعه قطعه شده را دریافت کرد.. “.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر