خامنه ای وروحانی جنگ بر سر تقسیم قدرت - معناي تهاجم روحاني به ولي فقيه بعداز نمايش انتخابات
لینک به منبع
اظهارات روز یکشنبه (16اسفند) حسن روحانی در نشست مطبوعاتی بهلحاظ محتوایی، یکی از مهمترین تهاجمهای او به ولیفقیه پس از نمایش انتخاباتی بود و نکات متعددی داشت.
یکی از سایتهایی که به نظر میرسد وابسته به باند احمدینژاد است، روی یک جمله روحانی در این نشست مطبوعاتی تمرکز کرده و آن را در میان جملات روحانی، جمله کلیدی محسوب کرده و نوشته بود: «به نظر میرسد نشست مطبوعاتی امروز حسن روحانی برای گفتن این جمله کلیدی بوده: ”مردم میخواهند همه تحریمها برداشته شود… ما میتوانیم به هیأت مذاکرهکننده اجازه دهیم راجع به بقیه موضوعات هم با دنیا صحبت کنند و در آن مذاکرات هم باز به نتیجهیی شبیه به برجام خواهیم رسید» (سایت مشرق 16اسفند 94).
بهگمان ما نیز این جمله میتواند فشردهیی از مضمون نشست مطبوعاتی روحانی باشد روحانی در این جمله بر قلب و کانون جنگ قدرت با ولیفقیه انگشت گذاشته است، چرا که در آن این نکات و مضامین نهفته است:
در مورد تحریمها که اکنون نوک حمله باند خامنهای به روحانی است، میگوید، بله مردم میخواهند همه تحریمها برداشته شود، ما هم میتوانیم این کار را محقق کنیم، اما باید اجازه داده شود تا ما در مذاکراتی شبیه به مذاکرات برجام وارد شویم و آن موارد اختلاف را با مذاکره رفع کنیم. روشن است که چه کسی باید اجازه بده که اکنون اجازه نمیدهد! به این ترتیب روحانی توپ تحریمها را توی زمین خامنهای انداخت. روحانی در جای دیگری از همین نشست خبری در مورد اینکه چرا تحریمها رفع نمیشود گفت همه تحریمها مربوط به هستهیی نیست، تحریمهای مربوط به هستهیی رفع شده است. بقیه تحریمها مربوط به صدور تروریسم، حقوقبشر، و موشکی است.
چنانکه گفته شد، مضمون و برآیند همه حرفهای روحانی، تقسیم قدرت بود. البته او از تفهیم و تفاهم صحبت کرد، اما بعد از اینکه میخ باخت حریف و برد خودش را کوبید و بعد مثل طرف غالبی که موضعی را که میخواسته، تسخیر کرده، حالا از موضع قدرت به دشمنش میگفت حالا بیایید مذاکره و تفاهم کنیم. روحانی پس از اینکه تأکید کرد «مردم تهران کار را یکسره کردند»، پس از اینکه گفت «مردم پاسخ بداخلاقیها و تهمت و افترا را دادند» و پس از اینکه گفت «همه باید توبه کنند» که منظور از «همه» خامنهای است و… گفت: «ما همه باید دست به دست هم بدهیم. ما نیاز به یک اقدام جامع مشترک ملی برای ساختن ایران، برای وحدت و اتحاد و برادری، برای رونق اقتصادی، برای پیشرفت کشور، و برای قدرت ملی داریم.
روحانی پیش از این برجام را «اقدام جامع مشترک ملی» معنی کرده بود و اینجا افزود: برای وحدت… برای رونق… برای پیشرفت… و حرف اصلی را در آخر گفت «برای قدرت ملی!» خیلی آشکار یعنی بیایید همه بر سر «قدرت» با الگوی برجام مذاکره و تفهیم و تفاهم کنیم. الگوی برجام یعنی مذاکره و بده و بستان، همانطور که در مذاکرات هستهیی به قول خودش سه گل زدیم و دو گل هم خوردیم؛ اینجا هم باید با ولیفقیه قدرت را تقسیم کنیم، چیز اصلی را شما باید بدهید، ما هم البته یک چیزی خواهیم داد.
به این ترتیب در آن جمله کلیدی که سایت وابسته به باند احمدینژاد آن را شکار کرده بود، حرفها راجع به تحریم است، اما اینکه چرا تحریمها برداشته نشده، قلب جنگ قدرت دو باند حاکم است. همین سایت که دستش در بیان حرفها خیلی بازتر از مثلاً کیهان ولیفقیه است. بهروشنی توضیح داده که تحریمها 4علت دارند، اولی مربوط به صنعت هستهیی است که در برجام هستهیی تعیینتکلیف شده، نوع دیگر مربوط به «صنایع دفاعی و موشکی» است؛ یکی دیگر مربوط به «حمایت از جبهه مقاومت و نهضتهای آزادیبخش» است که «آمریکا آن را حمایت از تروریسم مینامد» و آخریش هم مربوط به «نقض حقوقبشر» است.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر