علی خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی ایران، نسبت به رای نیاوردن محمد تقی مصباح یزدی و محمد یزدی در انتخابات اخیر مجلس خبرگان رهبری، ابراز ناخرسندی کرد و معترضان به نتایج انتخابات سال ۲۰۰۹ را «نانجیب» نامید.
به گزارش منابع خبری ایران، خامنه‌ای پنجشنبه ۱۰ مارس در دیدار با اعضای دوره چهارم مجلس خبرگان رهبری، گفت که این مجلس موظف است تا در تعیین رهبر آینده به سه ویژگی «انقلابی ماندن، انقلابی فکر کردن و انقلابی عمل کردن» پایبند باشد و ملاحظات و مصلحت‌اندیشی‌ها را کنار بگذارد.
رهبر جمهوری اسلامی گفت: «لازم است در انتخاب رهبر آینده، ملاحظات، رودربایستی‌ها و مصلحت‌اندیشی‌ها کنار گذاشته شوند و فقط خدا و نیاز کشور و اصل حقیقت، در نظر گرفته شود. اگر در این وظیفه‌ بزرگ کوتاهی انجام گیرد، قطعا در اساس کار نظام و کشور مشکل به‌وجود خواهد آمد.»
او همچنین از رای نیاوردن محمد یزدی و محمدتقی مصباح یزدی در انتخابات اخیر مجلس خبرگان اظهار تاسف کرد.
رهبر جمهوری اسلامی ایران: «برخی بزرگان هم هستند که رای آوردن و یا رای نیاوردن، هیچ خللی در شخصیت آن‌ها ایجاد نمی‌کند و آقایان یزدی و مصباح از جمله این افراد هستند که حضور آنان در خبرگان باعث افزایش وزانت این مجلس می‌شود و نبود آن‌ها نیز برای مجلس خبرگان خسارت است.»
محمد یزدی رئیس پیشین مجلس خبرگان رهبری و محمد تقی مصباح یزدی، روحانی اصولگرای تندروی نزدیک به رهبر ایران است.
اصلاح‌طلبان چند هفته مانده به انتخابات، فهرستی برای انتخابات مجلس خبرگان منتشر کردند که شامل مصباح یزدی، محمد یزدی و احمد جنتی دبیر شورای نگهبان نمی‌شود. در این انتخابات محمد یزدی و مصباح یزدی که از تهران نامزد شده بودند رای نیاوردند و احمد جنتی نیز نفر شانزدهم یعنی آخرین نفر راه یافته به مجلس خبرگان شد.
حسن روحانی، رئیس جمهور ایران پس از انتخابات گفت مردم «مشخص کردند و گفتند در میان سلیقه‌های مختلف کدام سلیقه به نظر مردم نزدیک‌تر است.»
خامنه‌ای در ادامه سخنان خود، معترضان به نتایج انتخابات سال ۲۰۰۹ ایران را «نانجیب» توصیف کرد. او گفت: «برخلاف رفتار نانجیبانه کسانی که در سال ۸۸ رای نیاوردند و با به راه انداختن فتنه برای کشور هزینه به وجود آوردند و دشمن را به طمع انداختند، در این انتخابات کسانی که رای نیاوردند، به پیروز انتخابات تبریک گفتند که این موضوع، بسیار با عظمت و با ارزش است.»
رهبر ایران در بخش دیگری از سخنان از نقش شورای نگهبان، به ویژه در بررسی صلاحیت نامزدهای انتخاباتی دفاع کرده و انتقاد‌ها از این شورا را به «تبعیت ناخواسته از دشمن» تعبیر کرد.
شورای نگهبان بسیاری از اصلاح‌طلبان را در دو انتخابات خبرگان و مجلس شورای اسلامی، رد صلاحیت کرد. حسن خمینی نوه بنیانگذار جمهوری اسلامی از جمله رد صلاحیت شدگان انتخابات مجلس خبرگان رهبری است که شورای نگهبان اعلام کرده صلاحیت او را «احراز» نکرده است.
خامنه‌ای در این باره گفت: «شورای نگهبان کار خود را با جدیت انجام داد و اگر هم اشکالی وجود دارد مربوط به قانون است که باید اصلاح شود. بررسی صلاحیت ۱۲ هزار نفر در مدت بیست روز یک اشکالی قانونی است که باید برطرف شود و نباید بدلیل این اشکال قانونی، شورای نگهبان مورد حمله قرار گیرد.»
او افزوز: «هنگامی که شورای نگهبان نتواند شرایط قانونی را در فردی احراز کند، نمی‌تواند صلاحیت وی را تایید کند و این، یک ایراد نیست بلکه عمل به قانون است.»
رهبر ایران گفت: «هرگونه تخریب بر ضد شورای نگهبان، اقدامی غیراسلامی، غیرقانونی، غیرشرعی و غیرانقلابی است.»