وحشت تندروها از دو رای اول انتخابات خبرگان در تهران؛
كمتر از پنج روز تا انتخاباتي مانده است كه اهميتش اين بار باعث شده تا از در سايهبودن بيرون بيايد و بحثها در مورد آن شدت بگيرد.
آفتاب :
سرویس سیاسی- پنجمين دوره از انتخابات مجلس خبرگان رهبري در اين دوره بيشتر از همه دورههاي پيشين مورد توجه قرار گرفته است.
با اين حال آنچه كه در اين چند روز باقي مانده تا انتخابات به چشم ميآيد تلاش اردوگاه تندروها براي ايجاد اختلاف ميان دو نفر است؛ آيتالله هاشميرفسنجاني و حجت الاسلام و المسليمن حسنروحاني.
اما چرا تندروها براي پيشبردن اين پروژه تا اين اندازه تلاش دارند؟ با استفاده از جملاتي مثل «سه درصد راي داشتن روحاني» يا انتشار تصاويري از اين دست مي كوشند تا اختلافافكني كنند؟
پيشبيني كه غلط از آب در آمد
به گزارش آفتاب، تندروها شايد پيشبيني اين روزها را نميكردند؛ تصورشان اين بود كه اگر سيد حسن خميني از گردونه انتخابات مجلس خبرگان رهبري خارج شود فضاي انتخابات تغيير ميكند.
تصور ديگرشان اين بود كه ماندن سيد حسنخميني در عرصه انتخابات است كه مردم را به پاي صندوقهاي راي ميكشد. همين پيشبينيها كه با نتايج اوليه نظرسنجيها از اقبال مردم به يادگار امام منتشر شده بود باعث شد زماني كه روز 21 بهمن ماه خبر قطعي عدم احراز صلاحيت سيد حسن خميني را بشنوند نفس راحتي بكشند.
نفس راحتشان اما دوامي نيافت. تصور كردند سيد حسن خميني كه يكي از مشوقان اصلياش براي حضور در عرصه انتخابات خبرگان، آيت الله هاشمي رفسنجاني بوده است حالا با هم دچار اختلاف ميشوند. اختلافي كه ايجاد نشد هيچ، همان شرايط سال 92 هم تكرار شد و همبستگيها بيشتر شد.
نكته ديگري كه زياد به مذاق تندروها خوش نيامد حضور آيتالله هاشميرفسنجاني در ليست جامعه روحانيت مبارز بود. موضوعي كه زياد تمايلي به آن نداشتند. در كنار آن اما ليستهاي ياران اعتدال و خبرگان مردم هم در هفته گذشته با استقبال ويژهاي روبرو شده است كه آنها از اين استقبال ويژه ناراحتند.
در اين ميان اما در چند روز اخير يك موضوع ديگر بيشتر تندروها را نگران كرده است و آن نتايج نظرسنجيهاي انتخاباتي است. نظرسنجيهايي كه نشان ميدهد حسن روحاني و آيتالله هاشميرفسنجاني هر دو راي بسيار بالايي در تهران دارند. همين راي بالا آنچنان تندروها را نگران كرده است كه به حربه ايجاد اختلاف دست زدهاند.
حربهاي كه در تمام سالهاي اخير هم مورد استفاده آنان قرار گرفته بود و شب گذشته عبدالرضا رحماني فضلي وزير كشور هم به آن واكنش نشان داده و گفت: «ما باید متحد باشیم و نگوییم در انتخابات عدهای انگلیسی هستند. نباید اجازه دهیم دشمن در میان ما صفبندی کند و اتحاد ما را از بین ببرد. همه جناحها باید این دخالتها را محکوم کنند».
تندروها اما در حال استفاده از تمام توان خود در اين روزها هستند. با استفاده ابزاري از اظهارات حسن روحاني و آيت الله هاشمي و البته تلاش براي راي ندادن كامل به ليست جامعتين و به نحوي دور زدن ليست جامعتين. تلاشهاي اين چند روزه تندروها اما به نظر مثل ساير تلاشهاي آنان ناكام خواهد ماند و به نظر ميرسد پيشبينيشان از نتيجهبخش بودن اقداماتشان هم بيثمر خواهد ماند.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر