خامنه ای وبحرانهای لا علاج واجاق کور برجام
معاون وزیر خارجه رژیم در اصفهان گفت: ”نباید از برجام توقع شکوفایی اقتصاد داشته باشیم که با امضای آن همه درهای اقتصادی به روی ایران باز میشود. عراقچی اضافه کرد: شرکتهای بزرگ اقتصادی برای فعالیت با ایران عجلهای ندارند و در این شرایط باید زمینه برقراری ارتباط با شرکتهای کوچک و متوسط را فراهم کرد“. (خبرگزاری حکومتی تسنیم 24بهمن 94)
به این ترتیب چشمانداز سرمایهگذاریهای کلان خارجی را لااقل در کوتاهمدت نفی کرد و چسبیدن به شرکتهای ”کوچک و متوسط“ و البته بیتأثیر را وعده داد. در حالی که هنوز دو ماه از اجرایی شدن، برجام نمیگذرد، دستاندرکاران اصلی مذاکرات این جام زهر از دود و دمهای اولیه مبنی بر حل همه مشکلات اقتصادی کشور بر اثر اجرایی شدن برجام عقب مینشینند. حتی آخوند روحانی که برجام را ”کار خدا“ قلمداد میکرد، این جمله را از سایت خود حذف کرده است“. سایت رسمی ریاستجمهوری عبارتی را که رئیسجمهور در آن گفته بود: برجام را خدا آورد؛ از متن سخنرانی وی در مراسم تجلیل از دستاندرکاران مذاکرات هستهیی حذف کرد. رئیسجمهور در آن مراسم گفته بود: ' میگویند با برجام دولت برای ملت رفاه بیاورد، مگر ما برجام را آوردهایم؟ ما خادم مردم هستیم، برجام را خدا آورد“. (خبرگزاری حکومتی تسنیم ۲۴ بهمن ۹۴)
تازهاین در حالی است که علاوه بر تداوم تحریمهای غیرهستهای، بهنوشته روزنامه حکومتی وطن امروز26بهمن ”نهتنها یکهزار بلکه حتی یک السی نیز برای تراکنشهای بینالمللی بانکهای ایران باز نشده “ و وزارت خزانهداری آمریکا اعلام کرده است: ”تحریم 4 بانک و 200 شرکت و فرد ایرانی برداشته نخواهد شد. به گزارش تسنیم، در این متن آمده است 200 شرکت یا فرد ایرانی همچنان در فهرست تحریمهای ثانویه آمریکا حفظ شدهاند. شرکتهای مهمی در این فهرست قرار دارند که از جایگاه خوبی در اقتصاد کشور برخوردارند. وزارت خزانهداری آمریکا تصریح کرده است بانکهای انصار، صادرات، مهر و بانک صادرات شعبه لندن همچنان تحت تحریمهای ثانویه آمریکا قرار دارند و شرکتها و افراد خارجی نمیتوانند با آنها مراوده داشته باشند“. (روزنامه حکومتی وطن امروز 26بهمن 94)
راستی چرا؟ چرا آن همه دود و دم برای اجرایی شدن برجام، دردی از خفگی اقتصادی رژیم که خامنهای برای رفع آن مجبور به نوشیدن زهر اتمی و پرکردن قلب رآکتور آب سنگین اراک با سیمان شد، دوا نکرده و در آینده نیز نخواهد کرد؟
علت را باید در نابودی اقتصاد ایران توسط حاکمیت ولایتفقیه جستجو کرد که سالهاست منابع مالی کشور را خرج بقای خودش و چپاول باندهایش میکند. روز 24بهمن داود دانش جعفری وزیر سابق اقتصاد رژیم از بحران مالی صحبت کرد که ربطی به برجام ندارد. او به تلویزیون رژیم گفت: ”همه مسائل و مشکلاتی که ما داشتیم واقعاً همهاش به تحریمها هم بر نمیگشته، بخشی از سیاستهای اقتصادی ما در گذشته غلط بوده، مسیر را درست نرفتیم... من یک مثال برای شما میزنم، الآن توی کشور شرایطی بهوجود آمده که تقریباً میشود گفت ما با بحران مالی مواجه هستیم، بحران مالی یعنی اینکه همه نهادهایی که نیاز مالی دارند با کمبود مواجه هستند. وقتی دولت میآید اعلام میکند که دولت خودش 540هزار میلیارد تومان به بیرون از دولت بدهی دارد، در حالی که امسال مثلاً عملکرد بودجه عمومی به 105هزار میلیارد تومان برسد، این معنیاش این هست که دولت به اندازه 5سال بودجه خودش بدهی دارد، این یعنی یک مشکل مالی، یک بحران مالی، خود بانکها هم مواجه شدهاند تا 200هزار میلیارد تومان معوقات، ببینید اینها اگر حل نشود ما همهاش فکر کنیم خوب حالا برجام چیز شده، برجام اگر حل بشه کمک میکند به اینکه مشکلات موجود تشدید نشود... “
به این ترتیب کارشناسان اقتصادی رژیم باز هم مجبورند اعتراف کنند که گره مشکلات اقتصادی کشور، عمیقتر و ریشهایتر از آن است که با این راهحلها بتوان پاسخی برای آن یافت. این گره البته چیزی جز حاکمیت فاسد، ضدمردمی و تبهکار ولایتفقیه نیست. بهعبارت دیگر خانه از پای بست ویران است و با این نقش و نگارها نمیتوان آن را سرپا نگاه داشت.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر