۲۱ تیر ۱۴۰۲

صدور تروریزیم - الی کوهن: ایران پشت حمله نافرجام به سفارت اسرائیل در باکوست

الی کوهن: ایران پشت حمله نافرجام به سفارت اسرائیل در باکوست


وزیر خارجه اسرائیل

الی کوهن، وزیر خارجه اسرائیل، تهران را مسئول طرح خنثی شده حمله به سفارت این کشور در جمهوری آذربایجان معرفی کرد. باکو یک تبعه افغان به نام فوزان موسی‌خان را در این ارتباط بازداشت کرده اما از ایران نام نیاورده است.

 وزیر خارجه اسرائیل، روز چهارشنبه ۱۲ ژوئیه در جریان سفر رسمی به صربستان با تاکید بر تهدیدهای تروریستی جمهوری اسلامی گفت: «تهران با بودجه و دستورالعمل‌هایی پشت تلاش برای حمله اخیر به سفارت در باکو قرار داشت.»

روزنامه "تایمز اسرائیل" به نقل از الی کوهن نوشت: «علاوه بر تلاش برای حمله به سفارت اسرائیل در باکو، در ماه‌های اخیر شاهد اقدامات ایران علیه یهودیان در قبرس و یونان بودیم.»

کوهن از جامعه جهانی خواست برای مقابله با فعالیت‌های تروریستی ایران به پا خیزد.

سرویس اطلاعاتی جمهوری آذربایجان دوشنبه ۱۰ ژوئیه اعلام کرد که نیروهای امنیتی این کشور یک تبعه ۲۳ساله افغان را به ظن طراحی حمله به سفارت اسرائیل در باکو دستگیر کرده‌اند. در بیانیه این سازمان نام این فرد فوزان موسی‌خان اعلام و گفته شده او از یک "کشور خارجی" وارد آذربایجان شده بود تا "سفارت یک کشور ثالث" را با کمک یک هسته عملیاتی و سلاح و بودجه زیر نظر بگیرد.

به گزارش روزنامه تایمز اسرائیل، فوزان موسی‌‌خان در هتلی حوالی سفارت تردد می‌کرد و تحرکاتش زیر نظر محافل امنیتی باکو بود.

ماه گذشته هم سرویس‌های اطلاعاتی قبرس از ختثی کردن طرح ایران علیه یهودیان و اسرائیلی‌ها خبر دادند.  

نوامبر سال گذشته نیز مقامات امنیتی گرجستان اعلام کردند که تلاش نیروی قدس سپاه پاسداران برای کشتن یک شهروند اسرائیلی – گرجی سرشناس در تفلیس را ناکام گذاشته‌اند.

در ژوئن ۲۰۲۲، ترکیه و اسرائیل طرح حمله به اسرائیلی‌ها در استانبول را خنثی کردند و در اکتبر ۲۰۲۱، تلاشی برای ترور بازرگانان اسرائیلی  در قبرس ناکام ماند.  بر اساس گزارش‌ها، عامل اجیر شده اصالتا آذربایجانی بود و با پاسپورت روسی و پروازی از روسیه وارد قبرس شده بود.

ایران همچنین مظنون به ربودن الیزابت تسورکف  محقق روسی-اسرائیلی در مارس ۲۰۲۳ در عراق است. دفتر بنیامین نتانیاهو اعلام کرده که تسورکوف در بازداشت یکی از گروه‌های مورد حمایت جمهوری اسلامی قرار دارد.

اسرائیل و جمهوری آذربایجان، همسایه شمالی ایران با اکثریت شیعه و متحد نزدیک ترکیه، روند رو به رشد مناسبات را تجربه می‌کنند. اورشلیم بیش از ۳۰درصد نفت خود را نیز از باکو خریداری می‌کند.

جیحون بایراموف،  وزیر خارجه آذربایجان در ماه مارس اولین سفارت باکو در اسرائیل را افتتاح کرد و اسحاق هرتزوگ، رئیس جمهور اسرائیل نیز در ماه مه از آذربایجان بازدید کرد؛ بازدیدی که با تاکید بر تهدیدهای تهران همراه بود.

بخشی از گزارش دویچه وله آلمان

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر