زندان گوهردشت کرج بهمنظور پاک کردن آثار جنایت علیه بشریت در قتلعام۶۷ تعطیل اعلام شد
- اختناق و سرکوب
- 1402/05/14
زندان گوهردشت کرج روز شنبه، ۱۴مرداد، به طور کامل تخلیه و توسط رژیم آخوندی تعطیل اعلام شد.
بر اساس گزارش مرکز رسانهیی قضاییه خامنهای، تخلیه زندان گوهردشت در استان البرز که از روز سهشنبه، ۱۰مرداد، آغاز شده بود در روز شنبه، ۱۴مرداد، رسماً به پایان رسید.
بهنوشته روابط عمومی قضاییه جلادان، تمامی زندانیان گوهردشت به زندان قزلحصار که آن هم در همین استان قرار دارد، «منتقل شدند».
خبرگزاریها در ایران در حالی از انتقال زندانیان زندان گوهردشت کرج به زندان قزلحصار خبر میدهند که هفته گذشته برخی منابع از انتقال شماری از زندانیان سیاسی به زندان اوین خبر داده بودند.
انتقال زندان گوهردشت به خارج شهر کرج به دستور آخوند اژهای سردژخیم قضاییه جلادان بهمنظور پاک کردن آثار جنایت علیه بشریت در قتلعام ۶۷
خبرگزاری رسمی رژیم ایرنا ۲۱فروردین گزارش داد: اژهای با اشاره به ضرورت ساماندهی زندانهای مستقر در استان البرز به رئیس سازمان زندانها دستور داد تا تمهیدات و مقدمات لازم را برای تعطیلی زندان رجاییشهر و اقدامات بعدی انجام دهد.
رئیس قوه قضاییه پنجشنبهشب (۱۷ فروردین) در نشست شورای اداری البرز گفت: زندان رجاییشهر که در داخل شهر کرج است باید هر چه زودتر به خارج شهر منتقل شود و محل فعلی آن از وضعیت زندان بودن خارج و اقدامات متعاقب بعدی در قبال آن صورت گیرد.
خاطرنشان میشود زندان گوهردشت محل اعدام و شکنجه هزاران تن از فرزندان مجاهد و مبارز مردم ایران است که گوشهیی از جنایتهای صورت گرفته در آن در جریان قتلعام زندانیان سیاسی در سال ۶۷، در جریان محاکمه یکی از دژخیمان قتلعام در دادگاه استکهلم سوئد و در دادگاه دورس در آلبانی، با جزئیات افشا شد و مجاهدان از بند رسته، ماکت این زندان و محل اعدامها را هم به دادگاه ارائه کردند.
ماکت زندان گوهردشت کرج
سایت «هرانا» روز پنجشنبه، ۱۲مرداد، بهنقل از یک منبع آگاه اعلام کرده بود که سامان یاسین، سعید ماسوری، افشین بایمانی، حمزه سواریلفته، مطلب احمدیان، لقمانامینپور و محمد شافعی از جمله زندانیان سیاسی زندان رجاییشهر بودند که به زندان اوین منتقل شدهاند.
بر اساس برخی گزارشها، تخلیه این زندان آن قدر ناگهانی و فوری انجام شده که این زندانیان «فرصت جمعآوری وسایل شخصی و داروهای خود را نیافته بودند».
«زندان گوهردشت» در شمال شهر کرج مرکز استان البرز قرار دارد.
نام زندان گوهردشت کرج با کشتار زندانیان سیاسی سال۶۷ گره خورده است. با آغاز این کشتارها در ابتدای مرداد سال۱۳۶۷ بسیاری از زندانیان سیاسی که در زندان گوهردشت محبوس بودند، دوباره محاکمه و اعدام شدند.
نام این زندان در سالهای اخیر بار دیگر با انتقال زندانیان سیاسی اعتراضات سال۸۸ به آن بر سر زبانها افتاد.
طی دهههای اخیر بسیاری از زندانیان سیاسی دوران محکومیت خود را در این زندان سپری کرده و حکم اعدام برخی از آنها نیز در این محل اجرا شده است.
پیشتر سازمانهای حقوق بشری، از جمله عفو بینالملل بارها نسبت به شرایط نگهداری زندانیان، بهویژه زندانیان سیاسی و عقیدتی در زندان رجاییشهر، اعتراض کرده و آن را «غیرانسانی» توصیف کرده بودند.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر