جهانگیری معاون اول روحانی اعتراف کرد : اگر مسائل بانکها را بگویم عواقب آن غیرقابل کنترل خواهد بود
اسحاق جهانگیری، معاون اول رییس جمهوری ایران، در سخنانی هشدار آمیز در مورد مشکلات و مسائل گوناگون کشور به معضل بیکاری جوانان، به ویژه بیکاری فارغ التحصیلان اشاره کرد و گفت که هر ساله به طور متوسط یک میلیون نفر در مقطع کارشناسی فارغ التحصیل می شوند، بی آنکه بازار کار کشور قابلیت جذب آنان را داشته باشد.
اگر چه اسحاق جهانگیری ادعا کرد که با جذب "منابع قوی" می توان سالانه بین ۷۰۰ تا ۸۰۰ هزار شغل در کشور ایجاد کرد، اما، خود او اعتراف نمود که در فاصلۀ سال های ۱۳۸۴ تا ۱۳۹۲ که ایران بیش از ۷۰۰ میلیارد دلار درآمد نفتی داشته است، حتا یک شغل هم در ایران ایجاد نشده است. او گفت که در دو سال اخیر کشور با موج جدیدی از متقاضیان کار روبرو بوده و سالانه ۱ میلیون و ٢۰۰ هزار متقاضی کار بر شمار بیکاران کشور افزوده شده است.
معاون اول رییس جمهوری اسلامی ایران که، روز پنجشنبه ٢۳ فوریه/ ۵ اسفند، در سومین «همایش دوسالانۀ بنیاد مطالعات و پیشرفت نصف جهان» سخن می گفت، تاکید کرد که ایجاد اشتغال به سرمایه و به ویژه سرمایه خارجی احتیاج دارد و جلب سرمایۀ خارجی به نوع رابطۀ جمهوری اسلامی با جهان بستگی دارد، زیرا، به گفتۀ اسحاق جهانگیری، "سرمایه را که نمی توان از افغانستان وارد کرد."
جهانگیری سپس گفت که نظام بانکی ایران نیز به دلیل مشکلات خاص خودش قادر به تأمین سرمایه لازم برای ایجاد شغل نیست. وی تأکید کرد که "مشکلات بانک های را هم نمی توان در جلسات علنی گفت، زیرا، اتفاقات پس از آن قابل کنترل نخواهد بود."
معاون اول رییس جمهوری همچنین گفت : دولت توان مالی رفع مشکلات کشور را ندارد. وی افزود که "در حال حاضر بودجۀ کشور صرف پرداخت حقوق کارکنان می شود، مضاف بر اینکه دولت در حال حاضر ۱۰۰ درصد حقوق نیروهای مسلح و ۷۵ درصد منابع صندوق بازنشستگی کشور را می پردازد."
اسحاق جهانگیری با اشاره به مشکلات زیست محیطی تأکید نمود که بیش از ۱۰۰ شهر کشور و هفت، هشت مرکز استان نیز با نگرانی نبود آب روبرو هستند.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر