آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل متحد، یکشنبه 12 فوریه در کنفرانس خبری مشترک با عادل الجبیر وزیر امور خارجه سعودی در ریاض تاکید کرد که سعودی «پایه ثبات در منطقه است».
او افزود: «سعودی کشور ثبات و نمونه‌ای برای رشد و شکوفایی است».
گوترش تاکید کرد که «همکاری میان سازمان ملل و سعودی در زمینه مبارزه با تروریسم مساله‌ای اساسی است». او خاطرنشان کرد: «سازمان ملل متحد به کشورهای عضو در جنگ علیه تروریسم کمک می‌کند... نبود راه حل‌های سیاسی برای بسیاری از بحران‌ها، باعث تقویت تروریسم می‌شود».
او تاکید کرد که «بدون راه‌حلی فراگیر برای بحران سوریه، نمی‌توان تروریسم را در این کشور از میان برد». او همچنین از سعودی به خطر «کمک در سوری‌ها در تشکیل هیئت نمایندگی اپوزیسیون برای مذاکرات ژنو4» قدردانی کرد.
در همین راستا دبیرکل سازمان ملل متحد ابراز عقیده کرد که «آشتی فراگیر در عراق به شرط همکاری همه طرف‌ها بر اساس هم‌زیستی و احترام متقابل، مساله‌ای ممکن است».
از سوی دیگر گوترش بر ضرورت «مبارزه با گفتمان تحریک کننده که تروریسم را با اسلام مرتبط می‌کند» تاکید کرد.
او ابراز امیداوری کرد که دورنمای 2030 سعودی، در دست‌یابی به اهداف خود، موفق شود.

در این کنفرانس خبری، الجبیر هم گفت: «با دبیرکل سازمان ملل بر سر پرونده‌های سوریه و لیبی و مبارزه با تروریسم، گفت‌وگو کردیم».
در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران درباره رابطه سعودی با دولت جدید آمریکا، الجبیر گفت: «رابطه سعودی با ایالات متحده، برجسته است و از بسیاری از چالش‌ها عبور کرد. با ایالات متحده در پرونده‌های مختلف از جمله دخالت‌های ایران، اتفاق نظر داریم».
الجبیر پیش بینی کرد که دولت دونالد ترامپ رئیس جمهوری جدید آمریکا، در قانون «جاستا» بازنگری کرد. او گفت: «این قانون مساله داخلی آمریکا است و پیامدهایش، بر خود ایالات متحده تاثیر خواهد گذاشت». او ادامه داد: «رابطه ما با واشینگتن مستحکم است و در مقابله با چالش‌های بسیاری سهیم بود».
در موضوع سوریه، الجبیر خاطرنشان کرد که سعودی «از اپوزیسیون میانه رو از طریق ائتلاف بین‌الملل، پشتیبانی نظامی می‌کند». او تاکید کرد که اپوزیسیون میانه‌رو، نفش مهمی در جنگ علیه داعش و القاعدع ایفات کرد. او پیش‌بینی کرد که مذاکرات ژنو «به مرحله انقالی در سوریه بیانجامد».
اما در موضوع یمن، الجبیر گفت: «بیش از 70 توافق با حوثی‌ها و علی عبدالله صالح منعقد شد اما هیچ کدام از آن‌ها را اجرا نکردند. شبه‌نظامیان حوثی در آستانه سرنگونی دولت بودند. دولت قانونی یمن از ائتلاف عربی درخواست کمک برپایه مقررات سازمان ملل کرد. ما هم برای نجات دولت قانونی مداخله کردیم». او خاطرنشان کرد که «شبه‌نظامیان با سرباز گیری از میان کودکان، دست به جنایت‌های جنگی زدند».
الجبیر تاکید کرد که «تمام تلاش‌های نماینده سازمان ملل متحد در یمن به دلیل حوثی‌ها و صالح، شکست خورد». او افزود: «نیاز مبرمی برای پایان دادن به رنج‌های مردم یمن در سریع‌ترین زمان ممکن، احساس می‌شود».
او خاطرنشان کرد که ائتلاف عربی «در حال آماده کردن طرحی برای بازسازی یمن است». او توضیح داد که کشورهای شورای همکاری، مبالغ بزرگی به بازسازی یمن، اختصاص داده‌اند. او گفت: «دورنمای ما برای یمن مثبت است و دورنمای کودتاگران منفی.. ما برای حل و فصل بحران یمن از راه مذاکرات تلاش می‌کند».
دبیرکل سازمان ملل متحد در این باره گفت: «راه حل بحران در یمن برپایه قطعنامه‌های سازمان ملل متحد استوار است. همه طرف‌های یمنی هم می‌خواهیم از کمک‌های بشر دوستانه سوء استفاده نکنند».
گوترش افزود که منطقه می‌خواهد به اسماعیل ولدالشیخ احمد نماینده سازمان ملل متحد در ماموریتش در یمن کمک کند. او تاکید کرد: «ولد الشیخ احمد فعالیتی حرفه‌ای و بی طرف در یمن انجام می‌دهد و از حمایتی کامل برخوردار است».