۳۱ مرداد ۱۳۹۴

جنگ مالكي و عبادي و در پشت صحنه جنگ حاميان آنها خامنه اي و سيستاني



روزنامه الحيات- 20 اوت 2015
نوري مالكي از تهران به بغداد بازگشت تا با پرونده احاله داده شده اش به قضاييه به اتهام مسئوليت در سقوط موصل روبرو شود و وارد  جنگ جديدي عليه اصلاحاتي كه حيدر عبادي اعلام داشته، بشود. نكته قابل توجه اينكه نمايندگان فراكسيون «دولت قانون» و «حزب الدعوه» در يك اعلام همبستگي با رهبرشان و ظهور دو جبهه رودرو در داخل حزب، ظهر ديروز در فرودگاه بغداد براي استقبال از وي تجمع كرده بودند.
نزديكان العبادي به «الحيات» گفتند كه «وي در داخل حزبش در مورد تصميمات اخيرش با يك فشار روبروست بويژه در مورد تصميم به بركناري مالكي از منصب معاون رياست جمهوري. كما اينكه برخي از او مي خواهند كه از فشار تظاهرات استفاده كرده و يك جريان جديدي تشكيل دهد». اما اين منابع، ديگر بار تأكيد مي كنند كه نخست وزير «الان به فكر تجزيه و عقب نشيني از اصلاحات نيست، و تلاشي هم براي حذف نام مالكي از ليست متهمين در جريان سقوط موصل ندارد».
حزب «الدعوه» از زمان تأسيسش در آغاز دهه 60 ميلادي گذشته شاهد يك سلسله انشعابات بوده است كه بدنبال آن جريانات سياسي مختلفي از جمله «تشكيلات عراق» و «تشكيلات خارج» و ”كادر» و «اصلاح» و غيره بروز كردند.
اين حزب علاوه بر فراكسيون «دولت قانون» كه پوش پارلماني آن را (98 نماينده) نمايندگي مي كند، با يك كشاكش دروني و اختلافات عميقي بين قطب هاي حزب روبروست كه منجر به وجود آمدن دو جبهه شده است. يكي با عبادي هستند و ديگري با مالكي كه سفرش به ايران همراه با يك جنجال تبليغاتي بوده است كه همزمان با صدور گزارش موصل شد كه او را مسئول اول سقوط اين شهر مي داند. و اين بمعناي اين است كه بايد تن به محاكمه بدهد. اين علاوه بر حذف مناصب معاونين رياست جمهوري توسط عبادي در كادر بسته اصلاحات بود كه شامل اغلب پستهاي رسمي و وزارتي مي شد.
اطلاعاتي حاكي از آن است كه مالكي تلاش كرد تا حمايت تهران را در جنگ پنهانش با عبادي بدست آورد كه از حمايت مستقيم و بي سابقه علي سيستاني مرجع بزرگ شيعيان و همچنين تظاهركنندگان مردمي كه همراه با خواسته هايي در اغلب شهرهاي ميانه و جنوب عراق به خيابانها آمده اند، برخوردار است.
برخي ناظران معتقدند كه تظاهرات، جنگ پنهان اراده ها بين سيستاني و علي خامنه اي رهبري جمهوري ايران مي باشد، اما همه متفق القولند كه خامنه اي حداقل در اين مرحله حساس، ريسك به چالش كشيدن نجف را نمي كند كما اينكه سيستاني هم عبادي را وادار به قطع رابطه با تهران و يا ضربه زدن به منافع اساسي آن در عراق نمي كند.
از طرف ديگر، سليم جبوري رئيس پارلمان عراق تلاش دارد يك توافقي را بين سني هاي انبار براي تشريك مساعي در جنگ عليه «داعش» اداره نمايد. ديروز كنفرانسي را با شركت شيوخ عشاير و روحانيون و شخصيت هاي سياسي برگزار كرد اما اين كنفرانس عمق اختلافات بين حاضرين را نشان داد به آن حدي كه با همديگر دست به يخه شدند.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر