الجبیر: ایران با حقایق انکار ناپذیر حامی تروریسم است
به گزارش العربیه در 19 سپتامبر 2016
عادل الجبیر وزیر خارجه عربستان سعودی، در مقالهای در روزنامه «والاستریت ژورنال» در پاسخ به ادعاهای محمد جواد ظریف در روزنامه نیویورک تایمز ، تاکید کرد که ایران نمی تواند سابقه حمایت خود از تروریسم را پاک کند چرا که واقعیتهای انکار ناپذیر، خلاف آن را ثابت می کند.
الجبیر با اشاره به نقل قول رونالد ریگان از جان ادمز که می گفت «حقایق، مسایل تغییرناپذیری هستند» در مورد ادعاهای محمد جواد ظریف وزیر خارجه رژیم آخوندی نوشت:
رژیم ایران پیشرو در حمایت از تروریسم بوده است. مقامهای دولتی ایران از زمان پیروزی انقلاب در آن کشور در سال 1979 میلادی در اقدامات تروریستی از جمله در بمبگذاریهای سفارت آمریکا در لبنان در بمبگذاری در پادگان نیروی دریایی در فرودگاه بینالمللی بیروت و در انفجار برج های خبر در سعودی در سال 1996 میلادی و در حملاتی علیه سفارتخانهها در بریتانیا، ایالات متحده و سعودی و ترور دیپلماتهای جهان نقش داشتهاند. هیچ کسی نمیتواند این واقعیات را انکار کند.»
الجبیر در پاسخ به تلاش ایرانی برای ادای نقش قربانی گفت :« مادامی که ایران از طریق مقامات خود و نیز نیروهای سپاه قدس در ارایه کمک مالی ،آموزش های نظامی و تجهیز و تسلیح گروه های تروریستی فعالیت دارد، نمی تواند مدعی مبارزه با افراط گرایی و تروریسم باشد.»
وی در این زمینه افزود:« ایران برای نشان دادن صداقت در مبارزه جهانی با تروریسم باید نخست رهبران القاعده را که در این کشور پناه گرفته ند، تحویل دهد. "سعد " پسر اسامه بن لادن رهبر سابق القاعده و " سیف العادل" مسئول عملیات های تروریستی این گروه و جمع دیگری از اعضا و فرماندهان القاعده، این افراد هم اینک در ایران هستند.»
وزیر خارجه سعودی گفت :« سیف العادل در سال 2003 و زمانی که در ایران بود مسئولیت سازماندهی و فرماندهی عملیات حمله تروریستی به ریاض که طی آن 30 نفر از جمله 8 آمریکایی کشته شدند ، را بر عهده داشت، در حالی که او همچنان در ایران بوده و از حمایت و محافظت دولت ایران برخوردار است.
وی بیان داشت: «ایران اگر می خواهد علیه تروریسم گام بردارد کمکهای مالی به گروه تروریستی حزبالله را متوقف کند گروهی که رهبرش به تازگی افتخار کرد که 100% بودجه خود را از ایران تأمین میکند.»
الجبیر بر لزوم توقف ساخت بمب های دست ساز در ایران تاکید کرد و گفت که این دستگاههای انفجاری و بمبهای دست ساز را به عراق و افغانستان میفرستد تا هزاران نیروی آمریکایی مجروح و کشته شوند. او گفت که «اگر ایران در ادعاهای خود جدی است، ارسال سلاح به تروریست ها و شبه نظامیان فرقه گرا در منطقه را که سعی در تغییر دولت های مشروع با بازیچه های ایرانی هستند، متوقف کند.»
عادل الجبیر در ادامه گفته هایش اظهار داشت: «تا پیش از به قدرت رسیدن خمینی، انقلاب وی وتثبیت ولایت فقیه و صدور این انقلاب، و تشکیل مراکز فرهنگی در کشورهای مختلفی چون سودان، نیجریه، سوریه، لبنان و یمن، جهان با وجود ایران در آرامش به سر میبرد.»
وی در این زمینه افزود:« ایران تا حدی پیش رفته که میگوید مسلمانان شیعه خارج از این ایران هم به این کشور تعلق دارند ولی این دخالت در امور دیگر کشورهاست که باید از سوی همه ملتها نفی شود.»
وزیر خارجه سعودی گفت: «از زمان حصول توافق هسته ای در سال گذشته به این سو سران ایران سایرین را متهم به ایجاد مشکلات و بحرانهای منطقهیی میکنند. اما قبل از هر چیزی آنان باید به شعارهای خود توجه کنند کدام کشور علیه سلمان رشدی به اتهام نوشتن کتاب فتوا صادر کرد؟ ایران. چه کشوری قوانین بینالمللی را درباره سفارتخانهها در قلمروی آن کشور نقض کرده است؟ ایران. چه کشوری مدیریت و برنامهریزی و اجرای بمبگذاری در سال 1996 میلادی در برج الخبر سعودی در برابر تفنگداران آمریکا را برعهده داشت؟ ایران. آیا این کشور پاسخگوی این اقدامات خود هست. بقیه کشورهای جهان اسلام نیز باتفاق آرا اقدامات ایران را محکوم کردهاند. در استانبول در ماه آوریل گذشته، سازمان همکاری اسلامی بهطور رسمی سیاستهای ایران را رد کرد و آن کشور را به فرقهگرایی، مداخله در امور دیگران و حمایت از تروریسم متهم کرد» .
الجبیر درباره دخالت های ایران در سوریه گفت:« از زمان آغاز ناآرامی ها در سوریه بیش از 500 هزار نفر در این کشور به دست نیروهای دولت بشار اسد کشته شده اند و ایران با فرستادن نیرو و پشتیبانی همه جانبه از حکومت سوریه به بشار اسد کمک می کند». او ایران را شریک کشتار مردم سوریه دانسته و گفت که «مقامات ایرانی بارها به صراحت اعلام کرده اند اگر پشتیبانی آنها نبود حکومت بشار اسد در سوریه سقوط کرده بود.»
وزیر امور خارجه سعودی اتهامات دیگری نیز مطرح کرده است، از جمله اینکه جمهوری اسلامی ایران برای صدور انقلاب خود تحت پوشش " مراکز فرهنگی" اقدام به تشکیل هسته های نفوذ در دیگر کشورها در آفریقا و کشورهای عربی خاورمیانه کرده است.
وی درباره نقش سعودی در مبارزه با تروریسم گفت واظهار داشت: «سعودی رهبری جنگ علیه تروریسم را برعهده دارد و کشور من در سال 2005 میلادی در کنفرانسی بینالمللی در کنار دیگر کشورها برای مبارزه با تروریسم در نظر گرفت. پادشاهی ن سعودی بیش از 100 میلیون دلار بودجه برای ایجاد مرکزی جهانی برای مبارزه با تروریسم در سازمان مللمتحد در نظر گرفته است و با تشکیل ائتلافی نظامی اسلامی متشکل از 40 عضو بهمنظور مبارزه با تروریسم و افراط گرایی گام بر میدارد. سعودی همچنین عضوی از ائتلاف جهان تحت رهبری آمریکا برای مقابله با داعش است. سعودی چندین حمله با هدف آسیب رسانی به منافع آمریکا را خنثی کرده است. موقعیت عربستان سعودی در قبال ایران ثابت مانده است.»
الجبیر در پایان مقاله خود تاکید کرد: «پادشاهی سعودی از روابط بهتر با ایران استقبال میکند آن هم بر اساس اصل حسن همجواری و عدم مداخله در امور دیگران. این بدان معناست که ایران باید اقدامات خرابکارانه و خصمانه خود را کنار گذاشته و حمایت از تروریسم را متوقف کند».
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر